tiistai 11. kesäkuuta 2013

And I proudly present to you!

SPA1 CurlyCo Show Me The Sun!!!

8.6.2013 aamulla suuntasimme auton nokan kohti Vähikkälässä järjestettävää spanieleiden taipumuskoetta. Emme olleet Jaskan kanssa koskaan olleet taippareissa, joten jännityksellä odotimme millainen päivä olisi tiedossa.
Paikalle päästyämme vastassamme oli ihanainen "Taika" (CurlyCo Sunny Side Of Life) eli Pennyn sisko, joka minun oli määrä ohjata kokeessa sekä Tarja ja Norjan tuonti "Nessa" (A Redriot A'Curly-Co V Alpha Nordic).

Meidän ryhmä aloitti hakuosuudella. Arpaonni tuotti seuraavan järjestyksen: Nessa, Taika, Penny ja olimme A ryhmän viimeiset koirat. Koko porukka metsään odottamaan ja ensimmäinen koira hakuosuudelle. Voin muuten kertoa että Taika -rakkauslapsen kanssa odottaminen kävi täydestä työstä, koira oli sitä mieltä että pois tieltä hidastelijat ja PÄÄSTÄKÄÄ mut jo töihin! :D
Päivä oli kuuma ja hyttysiä paljon, joten päivittelimme odotusta. Näin kuulemma taippareissa kuitenkin menetellään, että koko ryhmä odottaa metsässä, kun muut suorittaa...

Kun pääsimme hakuun, olin hiestä märkä, mutta Taika puhkui intoa. Hakuosuus siis hienosti läpi ilman turhia jännitysmomentteja. Myös Pennyn hakuosuus oli mennyt hyvin.
Tuli pillistä luokse viivana ja istui ohjaajan viereen toisesta pillityksestä samalla vauhdilla, upeaa!

Seuraavana vuorossa oli jälki. Tässä kohtaa koirat saivat onneksi huilia autossa ennen omaa vuoroaan. Kun Tarja ja Nessa tulivat tuulettaen omalta jäljeltään, huokaisin helpotuksesta, mutta samalla iski pienoinen jännitys ja yritin kerrata helteen korventamissa aivoissani jäljen kulkua.
Turhaan. Tuomarin sanoja lainaten: siellä mentiin niin että rytisi. Taika on todella itsevarma jäljellä, jopa niin varma että minulla oli täysi työ pysyä sen perässä ja yrittää seurata jälkimerkkejä.
Penny teki jäljen todella tarkasti, joten sen suorituksessa kestikin sitten kauemmin, hieman epävarmuutta vaihdellen maavainusta ilmavainuun. Jaska oli tukenut koiraa hienosti jäljellä, ja siitä vielä tuomarilta kiitosta, hyvä te!

Viimeisenä oli vuorossa vesityö, jota jännitin jostain syystä eniten, etenkin Pennyn ja Jaskan puolesta. Olimme edellisenä päivänä yrittäneet saada Pennyn noutamaan riistapukkia kuivalla maalla, mutta piggu giggura oli sitä mieltä että voitte työntää pukin sinne minne ei aurinko paista. Noutohan sillä muuten on aina ollut vahva, ei vaan tykännyt ottaa pukkia suuhun.
Nessan ja Tarjan vesityö meni loistavasti, joten lähdin innokkaana omalle vuorolleni Taikan kanssa. Niin innoissaan että olin itse melkein naamallani kun koira jo pyrki veteen. Koiran lempinimi "Taifun" ei liene tässä kohtaa kellekään epäselvä :D
Empimättä koira nouti pukin ja toi sen minulle rantaan.
Myös Penny oli tehnyt upeasti vesityön ja noutanut pukin pitkältä, sillä Jaskan heittokädestä löytyikin hippasen enempi voimaa. Turhaan siis jännitimme pukin noutamista!

Kaikki kolme koiraa siis hyväksytysti läpi ja ansaitusti SPA1 - nimen eteen.

Kerta kaikkisen upea päivä! Kiitos tuhannesti Jaska & Tarja sekä Sari ja ONNEA vielä kerran :)













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti