keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Penelopé

Jos päivittelisi hieman Pennyn agikuulumisia!

Pennyn kanssa treenataan nyt alkuvuosi ainakin kahdessa eri ryhmässä. Penny on Pedon "tilalla" meidän oman seuran treeneissä ja sen lisäksi käydään epäsäännöllisen säännöllisesti treenaamassa meidän huippu pienryhmän kanssa Virikkeessä :)

On ollut hauska huomata miten erilaista on ohjata mini koiran sijaan huomattavasti isompaa karvaturrikasta. Kyllä siinä on auttamattomasti myöhässä monessakin kohtaa. Sen lisäksi huomion arvoista on se, miten rohkea pieni Penelopé agilitykentällä on, puntaroivasta luonteenpiirteestään huolimatta.
Siellä sille on ihan sama rämiseekö keinut tai kontaktit, pääasia että on sata lasissa ja huippu hauskaa!
Se on myös ikäisekseen (ai miten niin mä oon traumatisoitunut Pulman ikäjutuista) todella keskittymiskykyinen ja tarkkaavainen.
Kun toiset hikeentyy odottamassa vuoroaan, Nti Giggura odottaa kentän laidalla korvaansa lotkauttamatta ja ilmekään värähtämättä. Okei, meniköhän jo liian överiksi? Njoo. Mutta oikeesti on välillä kiva treenata erilaisen koiran kanssa. Uskokaa tai älkää myös Peto oppi jossain vaiheessa odottelussa kiljumisen jalon taidon.

Viime viikolla päästiin jo kokeilemaan vähän pidempää rataa, ja lukuunottamatta pussia ja rengasta suoriuduttiin kyllä hienosti. Rengasta ei olla keretty vielä treenaamaan kauheesti, joten tehtiin sitä sitten yksittäisenä reeninä kuten pussiakin.
Estehakuisuus ei ole tietenkään vielä mitään huippuluokkaa, joten läheltä täytyy vielä ohjailla ja varmistella että koira ymmärtää mihin mennään. Useamman esteen suorat hiffaa jo kivasti ja irtoaakin, eikä parit valssitkaan tuottanut ongelmaa kun itse vaan keskittyi tiukasti ohjaukseen.
Tarvii myös kiinnittää huomiota radan päättäviin rutiineihin ettei lähde mopo keulimaan liikaa!

Samaisella viikolla käytiin Virikkeessä tekemässä keppiharkkaa ja täytyy kyllä sanoa että olin yllättynyt siitä miten nopeasti Penny ymmärsi treenin idea. Kolmella kepillä. Ohjataan ekaan väliin ja kun tajuaa tulla tokasta ulos niin palkka.
Muutamassa kohtaa tyhmä ohjaaja kerkesi palkata väärästä, joten hyvin nopeasti alkoi tarjoamaan sitten väärääkin, mutta pienen huilitauon jälkeen alkoi taas sujua. Tarvii muistaa pitää reenit lyhyenä kun ei tässä olla missään jäniksen selässä. Ei todellakaan.

Jaska on ollut mukana reeneissä, ja siitä on ollut kyllä paljon hyötyä että on joku apuna treenien aikana. Ja ihan jo siksikin että Penny tottuu heti alusta siihen että siellä hallissa saattaa olla joskus joku tuttu ihminen mukana eikä siinä ole mitään ihmeellistä.

Ihan vielä ei tartte mitään kisoja alkaa miettimään, eikähän agi ole meillä prioriteetti ykkönen (ainakin Jaska väittää niin), mutta hyvällä mallilla on pikku Neidin harjoitukset!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti