torstai 12. tammikuuta 2012

Juttuhommaasioita ja tavoitteitakin..

Päivitellääs taas pitkästä aikaa!

Rauniokausi vietiin päätökseen jo lokakuussa, joten täytyypä kaivaa mielen sopukoita.
Viimeisiin treeneihin oli jokaisen tarkoitus miettiä mitä tiettyä osa-aluetta haluaa treenata. Pohdittuani hetken asiaa päätin palata perusasioihin ja työstää koiran varmuutta työskennellä maalimiehellä sekä erilaisten häiriöiden alla (ääni ja savu). Vaikeutettiin kuviota vielä hieman ja tuotiin viimeisiin treeneihin myös ylösaukeavat piilot.
Kaiken kaikkiaan rauniokausi oli aloittelijalle raskas mutta sitäkin antoisampi.
Paljon opin itsestäni ohjaajana, ja tajusin ettei hyvät koirat kasva puissa. Saattaa kuullostaa hullulta, mutta mulle se ei Pulman kohdalla todellakaan ole ollut itsestäänselvää. Kyllähän se osaa joogatakin ja sillee..
Vaikka haku taitaa enempi olla itselle lyhyen lajitutustumisen jälkeen mieleisempi, uskon että pysymme ensi kaudella vielä raunioilla. Molempia tuskin jaksan treenata, jos ihan rehellisiä ollaan!
Konkreettiseksi tavoitteeksi raunioilla, tulkoon se nyt julki, jotta niissä pysyttäisi edes joten kuten, asetin meille sovekokeen.

Agility, ai niin mikä agility? Taitaa nyt olla kuitenkin niin että hallissa hermojen kiristely on mulle liikaa, joten ootellaan Pulman osalta ulkoreenien alkamista.

Toko, ai niin mikä toko? Mua aina hymyilyttää kun ihmiset puhuu kotitottistelusta, musta se on sama asia kun laiskuus. Noh, me ollaan ainakin hyvällä omallatunnolla "kotitottisteltu". Koppiksen tokouran kariuduttua voin kertoa että mulla ei ole ollut kauheesti mielenkiintoa treenata tokoa. Sen sijaan pakottauduin nyt sitten ensimmäistä (ja viimeistä?) kertaa maksulliselle "tokokurssille", jossa treenataan nimenomaan keskittymistä. Kuukausi on aikaa saada oma asenne kuntoon :)
Tavotteitahan mulla olisi jumalaton liuta tälläkin saralla mutta jos vuoden 2012 loppuun mennessä on BH plakkarissa niin lupaan pitää kunnon BILEET!

Me käytiin hei paimentaa, Kaisa Hilskan luona! Oli ihan super hauskaa, ja siinä Pulma kyllä on omassa elementissään. Mukana oli myös Pulman veli Dex.
Tehtiin ihan perusjuttuja (näin hyvin mä osaan paimennustermistön) mitä Ruotsissakin, ja Pulma syttyi hienosti lampaille.

Kuvia löytyy täältä:
https://picasaweb.google.com/105404232616523025036/PaimennusVallning191111?authuser=0&feat=directlink#

Pedon kanssa on aksattu ihan säännöllisesti ja itseasiassa aika paljonkin. Haaveena on saada kisahermoja niin että uskallettais osallistua pitkästä aikaa virallisiin kesällä. Siitä ei kyllä voi muuta sanoa kun että hieno otus, ihan törkeen hieno tyyppi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti